Aktualne publikacje dotyczące bezpieczeństwa produktów pochodzenia zwierzęcego
Pracownie wykonujące badanie mięsa na obecność włośni metodą wytrawiania na terenie Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Pszczynie.
Załączone pliki:
HACCP wytyczne [pdf]
Wniosek o rejestrację gospodarstwa prowadzącego sprzedaż bezpośrednią [docx]
Wniosek o wpis do rejestru podmiotów prowadzących Rolniczy Handel Detaliczny (RHD) produktami pochodzenia zwierzęcego i żywnością złożoną [docx]
Powiadomienie o zamiarze przeprowadzenia uboju bydła, owiec i kóz [docx]
Powiadomienie o zamiarze przeprowadzenia uboju świń [docx]
Powiadomienie o zamiarze przeprowadzenia uboju na skutek wypadku [docx]
Oświadczenie lekarza weterynarii dotyczące zwierzęcia poddanego ubojowi z konieczności poza rzeźnią [docx]
Oświadczenie przedsiębiorcy sektora spożywczego, który utrzymywał zwierzę poddane ubojowi z konieczności poza rzeźnią [docx]
[2022-04-08]